Vizija

Izložba „Forenzika drevnosti - 20 godina novih arheoloških istraživanja Vinče” u SANU, 47. Filmski festival u Sopotu, Novi tvrđava teatar u Čortanovcima i izložba „Ništa specijalno” Nadežde Kirćanski

Izložba „Forenzika drevnosti - 20 godina novih arheoloških istraživanja Vinče” , čiji su autori prof. dr Nenad Tasić, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu, i Kristina Penezić iz Instituta Biosens u Novom Sadu, biće otvorena 3. jula u Galeriji nauke i tehnike SANU. Tim povodom sa dr Tasićem razgovarala je Lana Nikolić.
Večeras u Sopotu tradicionalnim dolaskom filmskih zvezda u fijakerima počinje 47. filmski festival Sofest. Za pet festivalskih dana biće prikazana 23 domaća filma, koji su stigli u bioskope između dva festivala. Manifestacija će biti u znaku 1968. i obeležavanja pola veka od velikih studentskih nemira koji su te godine zahvatili skoro ceo svet. O Sofestu detalje donosi Jelena Knežević.
Peti međunarodni pozorišni festival Novi Tvrđava teatar biće održan od 3. do 8. jula u Vili Stanković u Čortanovcima, pod sloganom „Pre no što roboti preuzmu svet”. Umetnički direktor i selektor festivala, Vida Ognjenović odabrala je da pod vedrim nebom u takmičarskoj selekciji bude izvedeno šest predstava o kojima nam govori Sonja Todorović Šegrt.
„Nista spec 1.0” je treća samostalna izložba mlade autorke Nadežde Kirćanski, koja je otvorena u galeriji Doma omladine. Baveći indiferentnošću/otuđenošću mlađih generacija, projekat problematizuje ovakve kategorije i predstavi pritiske savremenog života na mlade ljude. Sa Nadeždom je razgovarala Lana Nikolić. 

Voditelj je Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи