Vizija

Nacionalni park Đerdap, Beogradski festival evropske književnosti, Muharem Bazdulj o poeziji Gorana Bregovića i izložba u čast Svetskog prvenstva u fudbalu

Nacionalni park Đerdap je kulturna atrakcija za koju se vezuju zanimljive priče. Naime, pre nego što je Donji Milanovac dobio današnji naziv - to naselje se zvalo Poreč. Česte poplave koje su ga ugrožavale dovele su do toga da knez Miloš Obrenović donese dekret kojim se celo naselje seli na desnu obalu Dunava, pa je tako Milanovac bio prva planski izgrađena varoš u ondašnjoj Srbiji. Na tom ostrvu rođen je kapetan Miša Anastasijević. O Poreču, ali i Anastasijeviću koji je Beogradu poklonio zgradu u kojoj je danas smešten Rektorat - zanimljive reportaže donosi Sonja Todorović Šegrt.
U drugom satu emisije sumiramo utiske sa 7. Festivala evrospke književnosti koji je doveo pred publiku neke od najznačajnijih savremenih autora poput: britanske pesnikinje Fione Sampson, španskog pisca Havijera Serkasa, nemačke književnice turskog porekla Hatidže Akin, naše Jelene Lengold. O Festivalu govori Svetlana Mladenović.
Beograd je jedan od 32 grada u svetu u kojima je organizovana izložba originalnih postera pod nazivom „Football mix", u čast Svetskog prvenstva u fudbalu. U društvu poznatih svetskih dizajnera koji su autori postera je i naš Slavimir Stojanović, ali tu su i radovi studenata iz Srbije, koji su svojim entuzijazmom i kreativnošću doprineli jedinstvenoj izložbi, koju nam predstavlja Jovana Zec.
Naš reporter se javlja iz Doma kulture Studentski grad sa poslednje, u ovoj sezoni, tribine književnika Muharema Bazdulja o popularnoj književnosti. Večeras će govoriti o poeziji Gorana Bregovića.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво