Vizija

Izložba Muzeja Vojvodine „Zapisi u vremenu”, peti Bašta fest i predstava o Koko Šanel

U Etnografskom muzeju u Beogradu u toku je gostujuća izložba Muzeja Vojvodine Zapisi u vremenu na kojoj je izložena zbirka dr Radivoja Simonovića. Beogradskoj publici biće prikazana bogata fotografska građa, koja beleži veliki broj etnografskih, antropoloških i kulturno-istorijskih motiva snimljenih početkom 20. veka u Bačkoj, Baranji, Slavoniji, Sremu i Banatu. Pored fotografija, na izložbi će biti prikazan i deo Simonovićeve pisane građe (rukopisi, diplome, pisma, herbarijum i dr.), koji ukazuje na širi značaj njegovog naučnog rada. O izložbi je sa kustosom Bogdanom Šekarićem razgovarala Jovana Zec
Peti Bašta fest-internacionalni festival kratkog igranog filma biće održan u Bajinoj Bašti od 5. do 8. jula. Festival je fokusiran na filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima, a karakterističan je po tome što se skoro sve programske celine odvijaju na otvorenom i besplatne su.
Pokrenut i vođen od strane tima mladih filmskih autora, ovo je dobar primer razvoja inicijative i kreativnog entuzijazma. O Bašta festu govoriće naša gošća i jedan od osnivača glumica Maja Šuša.
Najavljujemo i premijeru predstave o Koko Šanel „Mala crna haljina” koja će biti održana 30. juna i 1. jula u Domu Jevrema Grujića. Dve glumice - Rada Đuričin i Vjera Mujović oživljavaju detinjstvo, ljubavi, borbu, čežnje i stremljenja kompleksne ličnosti slavne kreatorke, o kojoj je ovo prva predstava na našim pozorišnim scenama. 

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво