Vizija

Knjigaonica, Infant festival i izložba u „Drini”

Knjiga „Politika za decu - sve što niste ni znali da želite da znate o roditeljstvu danas" autorke Jovane Papan otvara prostor za drugačija razmišljanja.

Naša sagovornica Jovana Papan uređuje sajt za roditelje Detinjarije, ima diplomu Fakulteta muzičke umetnosti i radno iskustvo novinara, urednika i kolumniste u časopisima za decu i roditeljstvo, kao i u NIN-u. A njena knjiga prva je u novoj ediciji Službenog glasnika „Knjigaonica". Ova edicija je, kako sugeriše izdavač, namenjena „roditeljima sa čitalačkim navikama, hrabrim da ispituju stvarnost, poštuju umetnost, shvataju značaj kulture u odrastanju svoje dece". Prva izdata knjiga bavi se „dečijim” temama kao što su svet igračaka, crtani filmovi i vaspitni trendovi sa kulturološkog, društvenog i političkog aspekta.

U Novom Sadu večeras počinje 45. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra - INFANT. Ovaj pozorišni festival, koji se razvio iz festivala „Malo pozorje”, predstavlja jedinstven spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog pristupa glumačkog izražavanja i modernog jezika teatra. Svečano otvaranje je u Srpskom narodnom pozorištu u 21 sat, detalje donosimo u drugom satu emisiju.

Dejana Jočović vodi na izložbu „Prolećni vrt tajni" Nikole Džafa koja je otvorena u beogradskoj galeriji „Drina". U pitanju je kondenzovana retrospektiva Džafovog opusa, a konkretna asocijacija bila je opera Hijeronima Boša, „Vrt zemaljskih uživanja”, čiji se svet budi na upozorenje i poimanje zla, ali ostaje nemoćan da izbegne nezaustavljivu ljudsku maštu.

Jelena Knežević uključiće se direktno sa Drugog po redu festivala „Ravno selo” koji se održava pod sloganom „Selom kruže filmske priče" (u Ravnom Selu) i gde dolaze brojni istaknuti gosti iz sveta kinematografije.

Sa vama je Petar Protić.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво