Letnja bašta - prepodne

Elegantne i sportske, šunjalice, kvalitetne i nekvalitetne, čiste i neočišćene, za svakoga postoji cipela, o svakome bismo na osnovu cipela ponešto mogli da saznamo i valjalo bi da svako ponekada prošeta u „tuđim cipelama“.

U Beogradu već decenijama Mustafa Mehmedović, zvani Muja Cipela brine da cipele budu čiste, četka, glanca i dobuje poslednje taktove jedne priče koje verovatno već u bliskoj budućnosti neće biti. O ovom zanatu, ljudima, cipelama i sećanjima sa Mujom je razgovarala Ivana Vesić.

Podmornica „P-911 Tisa” stigla je iz Boke Kotorske u Beograd, gde će biti trajno usidrena na Ušću i pretvorena u muzej. Kako je ova, takozvana džepna podmornica stigla u Beograd, gde su ostale od šest diverzantskih podmornica koje su prema projektu Brodarskog instituta iz Zagreba izgrađene između 1981. i 1986. i dobile imena po jugoslovenskim rekama i zašto se dolasku podmornice posebno raduju u Udruženju bivših jugoslovenskih podmorničara iz Srbije otkriće vam naš reporter Branislav Trajković.

Da li ste znali da je „med i mleko” internacionalna frazema i potiče iz Biblije? Mnogi narodi koriste ovaj izraz da označe isto a šta to ustvari znači slušaćete u rubrici „Šta reče”.

Do 13 časova iz Letnje bašte će dopirati i dobra muzika a povešćemo vas i na prvi beogradski festival muzike „Enter” koji će biti održan od 28. do 30. juna u Topčiderskom parku uz učešće velikog broja domaćih i stranih izvođača.

Voditelj: Miloš Popović

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво