Vizija

Kultura Turske, pozorišne premijere i književni prikaz

U prvom satu emisije donosimo reportažu sa bisera turske rivijere - Antalije.

Na ovom uvek osunčanom mestu, prepunom bogate istorije bila je naša koleginica Sonja Todorović Šegrt. Nailazila je na zanimljive sagovornike koji će vam dočarati svet i kulturu nekadašnje, i današnje Turske, posebno sa osvrtom na važnost kulturnog turizma.

„Pet života pretužnog Milutina”, najnoviji tekst Milene Marković, koji je u režiji Aleksandre Milavić Dejvis premijerno odigran u Ateljeu 212, jedna je od onih predstava koje izazivaju potpuno oprečne reakcije, dakle ili potpuno oduševljenje ili čak gnušanje. Kako je predstavu videla Aleksandra Glovacki čućemo u drugom satu današnje emisije.

„Ljubav na rečima" naziv je nove knjige aforizama Aleksandra Čotrića, o ženama i muškarcima. Oko šest stotina misli o ljubavi, udvaranju, venčanju, braku, porodici, neverstvu, razvodu... i svim ostalim temama vezanim za odnose među polovima, pročitala je Svetlana Mladenović, pa će nam i preporučiti knjigu.

Premijera plesne predstave „Aliza", izraelskog koreografa Ido Gidrona, u koprodukciji Ustanove kulture Vuk i Instituta za umetničku igru, premijerno će biti izvedena u nedelju, na sceni „Aleksandar Popović", što će predstaviti Sonja Todorović Šegrt.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво