Ars, Artifex

Ustanova kulture Vuk, sa svoje dve scene, Velikom „Aleksandar Popović” i Malom „Kult”, postepeno se izdvaja kao značajan novi beogradski umetnički centar, na kojem najčešće mladi i daroviti umetnici stvaraju uspešne projekte.

Najnoviji dokaz je učešće na ovogodišnjem Sterijinom pozorju i povratak sa dve vrhunske glumačke nagrade. Šta se i kako radi u „Vuku”, šta donosi ovogodišnji Festival junski rok, kakvi su dalji planovi - o svemu tome je sa upravnikom, Svetislavom Buletom Goncićem, razgovarala Sonja Todorović Šegrt.

Jedan od najvećih komercijalnih uspeha aktuelnog nobelovca Kazua Išigure, roman „Ne daj mi nikada da odem”, objavljen je nedavno i u srpskom prevodu. Delo koje je „Tajm magazin” proglasio knjigom godine, a koje se našlo i na listi najboljih romana na engleskom jeziku u poslednjih 100 godina, predstavlja Svetlana Mladenović.

Izložbu „Crveni univerzitet Karl Marks, pola veka zauvek” u Domu omladine Beograd, fotografije Tomislava Peterneka sa lica mesta tokom studentske pobune juna 1968. godine, možete pogledati do kraja nedelje; a zašto bi trebalo to da uradite objasniće Lana Nikolić.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се