Svaštara

Jelena Andonović je multimedijalna umetnica, kojoj, posle objavljene knjige, uskoro izlazi i muzički album za izdavačku kuću „Menart”.

Pored jako zapaženih književnih radova, zbirke poezije „Sve i više od toga", kao i romana „Srbikon", naša goćša je ostavila traga i na polju muzike, o čemu danas razgovaramo u rubrici „202 povoda". Naši slušaoci imaće prilike da čuju premijerno i njen novi singl kao i to koji su njeni planovi za budućnost na polju muzike.

U Crnu Goru vozom? Znate li kako ćete? Putnici koji se odluče na ovaj korak, sada polaze sa železničke stanice „Topčider". Do ove železničke stanice može se samo tramvajem broj tri. To je jedina opcija javnog gradskog prevoza. Ukoliko vas i vaše teške torbe neko doveze do stanice, imaće muke sa parkingom. Označena parking mesta ne postoje, ali u okolini zgrade ima dovoljno prostora da auto ostavite „na divljaka". Blagajna i toalet nalaze se u objektu nedaleko od stanične zgrade. Još detalja o ovoj novini u železničkom saobraćaju donosi vam kolega Vladimir Todorović.

„Tamburica fest", najveći svetski tamburaški festival, počinje u Novom Sadu 20. juna, svečanim otvaranjem izložbe slika, tamburaškom promenadom i otkrivanjem spomenika Marku Nešiću, u Zmaj Jovinoj ulici. Festival će trajati četiri dana a najavljeno je više od pet stotina učesnika, među kojima su najveći tamburaški orkestri iz zemlje, regiona i Evrope. S obzirom da je prijatelj ovogodišnjeg festivala Narodna Republika Kina, već drugog dana će brojne posetioce tamburaškog festivala pozdraviti ambasador Kine u Beogradu, njegova ekselencija, Li Mančang. Pored standardnog takmičarskog programa nastupiće i Kineski nacionalni orkestar, Zvonko Bogdan i Marija Šerifović. O tome danas razgovaramo sa organizatorom festivala, Jovanom Adamovim.

Dr Jeleni Todorović će 23. juna u Briselu, biti uručena nagrada „Evropa Nostra", za kulturno nasleđe, koju dodeljuje Evropska komisija. Jelena Todorović, redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, je zajedno sa kustoskinjom Muzeja primenjene umetnosti, Biljanom Crvenković, nagrađena za projekat „Istraživanje i katalogizacija državne umetničke kolekcije Dvorskog kompleksa u Beogradu". Zato je dr Jelena Todorović naš gost u rubrici „Gospodo, Ambasador Srbije", koju je pripremila koleginica Jelena Knežević.

Godišnji odmor, kažu mnogi, dobar je jedino ukoliko uspemo da se tokom njega „upalimo i ugasimo", ili, što bi mladi rekli - resetujemo. Često nam mnogo energije prođe u organizaciji samog odmora, odrađivanju posla pre njega, u putu i često, u prilagođavanju na ne baš očekivan smeštaj. Kako bi idealan godišnji odmor trebalo da izgleda pa da nakon njega jedva čekamo da se vratimo na posao, priča nam, u rubrici „Moda 202", koleginica Olivera Perić.

Koliko su Srbi pouzdani? A koliko su pouzdani oni od kojih se pouzdanost najviše očekuje? Mentalitet našeg podneblja kroz prizmu satire propustio je još jednom kolega Petar Lazić, čije aforizme čitamo u rubrici „Perino pero".

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво