Svaštara

Od ovog petka, svakog radnog dana za vreme trajanja Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, termin od 11.30 od 12.00 biće posvećen fudbalu i Mundijalu.

Kao i uvek, pokušaćemo da budemo malo drugačiji. Pasionirani ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu neće biti uskraćeni ni za jednu bitnu informaciju, ali pregršt zanimljivosti koje pripremamo privući će i one koji fudbal slabije prate. Prva emisija proteći će u priči o svečanom otvaranju i prvom danu, bivši igrač Porta i Benfike, ali i selektor naše reprezentacije, Ljubinko Drulović, pričaće o derbiju između Španije i Portugala, a poseban deo posvetićemo srpskim reprezentativcima koje u nedelju očekuje prvi meč. Mnogo dobre muzike i trio Jovana, Pop i Minja pred mikrofonom recept su za zanimljivih 30-ak minuta.

Osim toga, biće reči i o drugim sportovima. Reprezentativka Srbije u Džudou Milica Nikolić osvojila je za našu zemlju bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu. Ona je do odličja stigla u kategoriji do 48 kilograma, što je prva medalja za Srbiju posle 15 godina. Za rubriku „Mnogo smo najjači" razgovarala je sa Vanjom Savić i otkrila ko je i zašto „poslao" na džudo.

Dok se ne završe svi upisi i ispiti, malo ko će krenuti baš daleko na ozbiljno letovanje, van Beograda. Opet, visoke temperature i pritisak koji stvara život u gradu, stvaraju neodoljivu želju da se, bar na kratko, makar i tu blizu, odmaknemo, rashladimo, razonodimo, u prirodi. U „202 povoda” danas pričamo o izletištima i destinacijama do kojih se stiže prevozom GSP-a. Priču je pripremila Ružica Zorkić Radičević.

Ako nismo u prilici da se rashladimo na neki bolji način, kao prvu pomoć imamo tuš. U rubrici „Da si živ i zdrav”, koju je pripremila Dejana Jočović, saznajte koliko tuširanja je preporučljivo i zbog čega je svakodnevno tuširanje i više nego poželjno.

Kafe bar „16", je model socijalnog preduzeća, koje je pokrenulo Svratište za decu Beograd, s ciljem da se deci kad napune 16 godina i kada više zakonski nemaju pravo na korišćenje usluga svratišta, obezbedi mesto za praksu i moguće zaposlenje. Kako bi skrenuli pažnju na rad 16-ice, danas će biti organizovano druženje poznatih muzičara i pisaca s klincima iz Svratišta.

Rambo Amadeus, Ognjenka Lakićević, Branko Rosić i mnogi drugi družiće se s decom i razgovarati o muzici. Biće izloženi i autorski radovi s tradicionalne Paralelove radionice „Strip i ploče”. O tome na koji način se i mi možemo uključiti i podržati ovu akciju, obavestiće nas naša reporterka Vanja Savić.

O muzici će biti reči i u redovnoj rubrici „Pazi svira se!”. Šta nas od zanimljivih festivala i koncerata očekuje saznaćemo od kolege Vladimira Todorovića, a vodimo vas i na koncert jedne od prvih grupa koja je spojila hip-hop i metal. Kultni „Body Count" iz Los Anđelesa započeo je 1. juna veliku evropsku turneju nastupom u Holandiji, a u sklopu turneje nastupiće 18. juna u Beogradu u bašti SKC-a. Inače, vođa ove grupe je legendarni reper i glumac Ajs Ti.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво