Povišen ton

Nalepnice za muški i ženski deo na vratima javnog toaleta novosadske Železničke stanice izazvale su buru na društvenim mrežama.

Uglavnom se komentari odnose na to da su veoma uvredljive jer muškarce predstavljaju kao gospodu, a žene kao „jeftinu robu”, ima i onih koji u svemu ne vide ništa loše ni za polemiku a i onih koji pomirljivije komentarišu da takva illustracija ipak nije za javno mesto. Ovo je samo povod da razgovaramo o načinu predstavljanja žena u javnoj komunikaciji, o tome kako oni koji oblikuju javni život, a među njima i kompanije i marketinške agencije koriste svoju kreativnost i da li to podrazumeva i uvredljive, sekstističke i diskriminatorne sadržaje ili je često u pitanju i samo loš i neukusan humor? Da li su ovakvi i slični primeri odraz opšteg stava i da li ih možemo dovesti u vezu sa odnosom prema ženama u drugim oblastima života?

Manifestacija „Bečej noću" biće održana 16. juna uz nastupe nekih od najekskluzivnijih i najaktuelnijih izvođača na našim prostorima. Koga mogu da očekuju Bečejci i njihovi gosti otkriće nam „Glasnik". U drugom satu emisije slušamo i rubriku „Datum, vreme, mesto" - na današnji dan 1965. godine Pol Makartni je snimio pesmu „Yesterday”.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво