Povišen ton

Nalepnice za muški i ženski deo na vratima javnog toaleta novosadske Železničke stanice izazvale su buru na društvenim mrežama.

Uglavnom se komentari odnose na to da su veoma uvredljive jer muškarce predstavljaju kao gospodu, a žene kao „jeftinu robu”, ima i onih koji u svemu ne vide ništa loše ni za polemiku a i onih koji pomirljivije komentarišu da takva illustracija ipak nije za javno mesto. Ovo je samo povod da razgovaramo o načinu predstavljanja žena u javnoj komunikaciji, o tome kako oni koji oblikuju javni život, a među njima i kompanije i marketinške agencije koriste svoju kreativnost i da li to podrazumeva i uvredljive, sekstističke i diskriminatorne sadržaje ili je često u pitanju i samo loš i neukusan humor? Da li su ovakvi i slični primeri odraz opšteg stava i da li ih možemo dovesti u vezu sa odnosom prema ženama u drugim oblastima života?

Manifestacija „Bečej noću" biće održana 16. juna uz nastupe nekih od najekskluzivnijih i najaktuelnijih izvođača na našim prostorima. Koga mogu da očekuju Bečejci i njihovi gosti otkriće nam „Glasnik". 

U drugom satu emisije slušamo i rubriku „Datum, vreme, mesto" - na današnji dan 1965. godine Pol Makartni je snimio pesmu „Yesterday”.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]