Svaštara

Novi Sad će naredne godine biti omladinska prestonica mladih.

Organizacioni tim Omladinske prestonice Evrope Novi Sad (OPENS) je zato pred sugađane stavio poseban i interesantan izazov. Kroz takmičenje, mladim Novosađanima je pružena prilika da približe svoj grad mladima iz regiona i Evrope tako što će kreirati kratak, moderan turistički priručnik za one koji dolaze u Novi Sad. Milica Đilas o tome u „202 povoda" razgovara sa koordinatorkom za međunarodnu saradnju OPENS-a Valentinom Antić.

Milica Đilas će biti i u ulozi reportera - povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, posetiće Institut za transfuziju.

U rubrici „Top potop", u kojoj poznati sastavljaju svoje liste, na teme koje sami biraju, čućete listu najboljih aforizama o muško - ženskim odnosima, koju je sastavio Aleksandar Baljak. Pripremila Ljiljana Obradović. Rubrika „Moda 202", koju priprema Olivera Perić - posvećena je pitanjima poverenja, pouzdanosti i verovanja.

Ženski akademski hor SKC-a iz Niša, pod dirigentskom palicom prof. Ivane Mirović godinama beleži zapažene rezultate na raznim međunarodnim takmičenjima i festivalima. Poslednji u nizu je uspeh u Rumuniji, gde su na horskom takmičenju osvojili prvu nagradu.
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije", čućete više o ovoj i drugim nagradama i utiscima sa takmičenja od prof. Ivane Mirović. Pripremila Slađana Savić.

U poslednjem satu ćemo više govoriti o muzičkom festivalu na otvorenom „Letnji dan Matija Ban", u organizaciji Turističko-sportske organizacije opštine Čukarica. Četvrti po redu, festival će biti održan u subotu, 16. juna sa početkom u 20.00 časova na letnjoj sceni u parku na Banovom brdu. Posebna poslastica ovog programa biće koncert „Filmska priča" Simfonijskog orkestra RTS- a sa dirigentom Bojanom Suđićem. Na repertoaru su najpoznatiji klasici i filmska muzika. U park u Požeškoj, su pozvani svi. Dovoljno je da „ponesu" dobro raspoloženje, priručno sredstvo za sedenje (ćebe , stolicu, jastuk) i uživaju u celovečernjem festivalu na otvorenom. Ulaz je besplatan.

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво