Svaštara

Festival „Exit” počinje 12. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Koga će sve ovoga puta ugostiti i koje atrakcije prethode jednom od najznačajnijih evropskih muzičkih događaja, saznaćete tačno u podne. Ovaj festival je ponovo dobio titulu najboljeg „major" festivala u Evropi što, samo po sebi, donosi veliku čast ali i odgovornost. O tome, u rubrici „202 povoda", sa Juliom Mitrović iz „Exit" tima razgovara koleginica Ružica Vrhovac.

„Bulevar šaha" počeo je na Savskom vencu, u sklopu manifestacije „Simultanka na otvorenom". Ovaj događaj, drugu godinu za redom, organizuje Opština Savski venac u saradnji sa „Šahovskim savezom Beograda". Novina je to što će se manifestacija svakog narednog vikenda održavati na drugoj lokaciji. Manifestacija je otvorena za sve ljubitelje ove drevne igre bez obzira na starosnu dob, a za sve učesnike biće obezbeđena šahovska oprema. Programom su predviđeni turniri i simultanke, kao i slobodno igranje šaha. O tome nam danas priča član veća opštine Savski venac, Uroš Tripković.

Nesinhronizovani semafori, ali žurba i nestrpljivost pešaka, razlozi su desetinama kazni za saobraćajne prekršaje koje policija redovno naplaćuje na prelazima na Trgu republike. Pešaci će kod Narodnog pozorišta najčešće morati da pređu ulicu iz dva puta, sa pauzom na razdelnom ostrvu, jer je saobraćaj organizovan tako da na semaforima za pešake neće istovremeno svetleti zeleno. Kazna za nepropisno prelaženje ulice je 5.000 dinara a šta se može popraviti po ovom pitanju, priča nam kolega Vladimir Todorović.

Želja za pobedom u konfliktu, smatraju psiholozi, često je plodno tle za nove svađe i sukobe. Žar borbe često nam zamuti početnu ideju koja kaže da je cilj od početka bio kompromis i saradnja a ne produbljivanje konflita i pobeda po svaku cenu. Kako da energiju sukoba pretočimo u energiju saradnje na obostranu korist, priča nam u rubrici „Moda 202" koleginica Olivera Perić.

Jedna naša narodna izreka kaže da pametniji popušta. Ne bi to bilo tako strašno, da jedna druga, jednako popularna izreka kaže - Pametan i budala, dva brata rođena. Kako se pripadnici našeg mentaliteta odnose prema pametnijima čujte u rubrici „Perino pero", u kojoj čitamo aforizme Petra Lazića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво