Povišen ton

Mada se upotreba bicikla kao javnog prevoza stalno predstavlja kao „projekat budućnosti” u Srbiji, udeo biciklista u saobraćaju je i dalje jedva 1 posto.

Kakvo dobro bi donelo povećanje ovog udela, šta je potrebno da bi ovakav projekat bio realizovan, kako obezbediti finansiranje tog sistema, koji su potencijalni problemi i rešenja u „Povišenom tonu" razgovaramo sa Brankom Banovićem, predsednikom Biciklističkog Saveza Srbije i Slavenom Ticom, profesorom na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Aleksandar Tomić, jedan od osnivača neformalne grupe „Ekipa" iz Valjeva pričaće nam o tome šta studenti i srednjoškolci okupljeni oko ove grupe preduzimaju da bicikli postanu javni gradski prevoz, posebno imajući u vidu da je najveći ekološki problem u Valjevu zagađenje vazduha.

Turistička organizacija Grada Novog Sada je otpočela letnju kampanju i pokrenula ture obilaska Novog Sada za individualce. Koje ture su organizatori pripremili i kako zainteresovani mogu da se prijave saznaćete u drugom satu emisije.

Sarkastičan, duhovit, poročan i uvek u pravu. Kada bismo imali priliku da biramo svog lekara, izabrali bismo doktora Hausa, junaka iz istoimene serije koga je Hju Lori briljantno tumačio osam sezona. Engleski glumac rođen je 11. juna 1959. godine i njemu posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto".

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić. 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво