Svaštara

Gradski sekretarijat za sport i omladinu i ove godine obezbedio je besplatne programe sportskih aktivnosti tokom letnjeg raspusta u Beogradu, za učenike osnovnih i srednjih škola.

Dečaci i devojčice, uzrasta od sedam do 18 godina, mogu da dobiju vaučere za razne sportske programe i kampove, izuzev časova plivanja pošto su vaučeri za ove programe kao i niz godina unazad prvi podeljeni. Za njih ostaje nagrada da svake srede uz đačku knjižicu besplatno posećuju bazene u prestonici. Naš sagovornik u rubrici „202 povoda" je Nikola Rajičić, podsekretar Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, a Miloš Spasojević iz Mladenovca će nam ispričati kako su ove aktivnosti organizovane u ovoj opštini.

U okviru projekta „Square affair" postavljena je nova umetnička minijatura na beogradskom Cvetnom trgu. Kombinujući tradicionalni materijal sa modernim dizajnom i izrazom, „Square affair" je izradio pločice za renoviranje velikog zida na Cvetnom trgu, dajući ovom čuvenom mestu novu dozu modernog šarma. Projektom „Cvetni trg" podržava se umetnost novih generacija, koje na ovaj način izražavaju svoju individualnost i karakter. Pored ovog projekta, dogovorena je izrada murala koji će krasiti jedan od najprometnijih prolaza u centru grada, dekoracija stepeništa i mnogo toga još o čemu nam priča koleginica Jovana Zec.

„Zaječarska gitarijada" već godinama je balkanski praznik rokenrola. Smotra mladih i afmirisanih izvođača održava se i ove godine, a pored hedlajnera Bilija Ajdola očekuje vas i mnogo toga još što će nam danas približiti predstavnik manifestacije Jadranka Janković.

Na Evropskom šampionatu, koji je ovog vikenda održan u Beogradu, Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su zlatnu medalju u disciplini dvosed na 1000 metara i ujedno postavili novi svetski rekord u ovoj disciplini. Danas slušamo Marka Tomićevića u rubrici „Mnogo smo najjači”.

Dug život i zdravlje su nezaobilazni na spisku želja za svaki rođendan ili Novu godinu. Istraživanja pokazuju da i pored svakodnevnog žaljenja na sve i svašta, moderni čovek itekako želi da živi što duže. Da bismo tu svoju želju ostvarili neophodno je da živimo kvalitetno pa vam stoga, u rubrici „Da si živ i zdrav" savete za dug život daje koleginica Milena Milićević.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво