Ars, Artifex

„Retrospektiva ugroženog sveta” je izložba Marte Musić u Kulturnom centru Grad, na koju nas vodi Petar Protić.

Snimljena tokom desetomesečnog putovanja po Latinskoj Americi, ova serija fotografija je omaž lepoti planete Zemlje, ujedno i inicijativa za podizanje svesti o globalnoj ekološkoj krizi.

Iz prelepe dunavske tvrđave u Čortanovcima danas najavljuju Peti Šekspir fest. Održaće se od 28. juna do trećeg jula, a otvoriće ga „Tit Andronik” Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Igora Vuka Torbice. Informacije o ostalim predstavama - učesnicima Festivala iz Čortanovaca donosi Aleksandra Glovacki.

U Etnografskom muzeju je otvorena izložba pozorišnih lutaka, nastalih tokom časova Drame i pokreta, studenata Učiteljskog fakulteta u Beogradu. Izrađene su po likovima iz srpskih narodnih bajki i junačkih pesama, a koriste se u predstavama namenjenim dečjim bolnicama i domovima za decu bez roditeljskog staranja, o čemu nas obaveštava Sonja Todorović Šegrt.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво