Svaštara

„Nove tehnologije u obrazovanju 2018“, međunarodna konferencija koju petu godinu zaredom organizuje British Council, biće održana u Belekspo centru 8. i 9. juna.

Manifestacija ima za cilj unapređenje kvaliteta obrazovanja u zemljama Zapadnog Balkana kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija. I ove godine posetioci konferencije mogu da čuju i upoznaju stručnjake, inovatore i entuzijaste iz celog sveta. Tamo će biti i naš reporter Petar Protić, koji će nas detaljnije obavestiti o ovom događaju.

Fudbalska reprezentacija Srbije priprema se u Gracu za predstojeće mečeve na šampionatu sveta u Rusiji. Sutra ih očekuje još jedna provera protiv Bolivije, a naš sagovornik u rubrici „Mnogo smo najači” biće Ljubinko Drulović, nekadašnji reprezentativac koji je 38 puta branio boje nacionalnog dresa. Sa njim je razgovarala mr Biljana Šujdović.

Tokom Svetskog prvenstva biće popularniji neki drugi napici, ali mi u rubrici „Da si živ i zdrav”, koju je pripremila Dejana Jočović, pričamo o kafi. Omiljeni napitak u celom svetu, kafa, većini je prvi jutarnji ritual. Međutim, ispijanje kafe na prazan želudac veoma šteti našem organizmu.

Na obali Tise u Novom Bečeju od 8. do 10. juna mnogobrojni ljubitelji romantike i prirode okupiće se da, po ko zna koji put, provere legendu koja kaže da se u vreme cvetanja Tise ispunjavaju ljubavne želje onima koji puste zapaljenu svećicu na liciderskom srcu u reku. Prirodni fenomen ponovnog rađanja insekta, za koji biolozi tvrde da je nastanio našu planetu pre 360 miliona godina, javlja se samo još na reci Tisi i Jang Cek Jang u Kini. Više o ovome saznajte u poslednjem satu emisije.

Najavićemo i Evropsko prvenstvo u kajaku, kanuu i parakajaku koje uskoro počinje na Adi Ciganliji u Beogradu, a saznaćete u rubrici „Pazi, svira se!” i šta nas večeras širom Srbije od zanimljivih koncerata i svirki očekuje.

Voditelj: Miloš Popović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи