Povišen ton

Nije jednostavno kupiti nekome poklon, posebno ako vam je stalo da tog nekog zaista obradujete i poklonite mu nešto smisleno, nešto što ne mora mnogo da vredi u materijalnom smislu, može da bude i nešto što je vaših ruku delo i što će mu uvek biti uspomena na vas.

E, ako bismo ovo pokušali da objasnimo deci u ovo doba godine, dok roditelji grozničavo dogovaraju, pregovaraju, otvaraju vajber grupe i kupuju poklone vaspitačicama i učiteljicama, teško bismo ih ubedili u bilo šta od gore pomenutog.

Kada se i zašto ovo „darivanje" pretvorilo u neku vrstu takmičenja ko će da kupi skuplje, veće, najčešće bez ikakvog učešća dece u tom poklonu, osudu onih koji u ovome neće da učestvuju ili bar smatraju da nema smisla učestvovati po ovako nametnutim pravilima?

Šta kupovinom poklona čija je vrednost često u visini plate jednog vaspitača ili učitelja deteta, poručujemo tim ljudima, šta pokazujemo svojoj deci razgovaramo sa Oliverom Majdić, majkom koja je u Savetu roditelja i ima ozbiljno „iskustvo" po ovom pitanju i Brankom Tišmom, psihologom u OŠ „Lazar Savatić".

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije pozvalo je javnost da predloži ime za mladunca orla krstaša. O ovom pozivu ali i ugroženosti ove ptice, jedinom preostalom gnezdu i trudu volontera da ga sačuvaju razgovaramo sa Milicom Mišković iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. U drugom satu emisije slušate i rubriku „Datum, vreme, mesto" kojom čestitamo rođendan Davoru Sučiću, poznatijem kao Sejo Sekson, bosanskohercegovačkom gitaristi i osnivaču rok benda „Zabranjeno Pušenje".

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]