Povišen ton

Štitasta žlezda – kada je vreme za kontrolu?

Postoje ključni trenuci u životu kada je zdravlje štitaste žlezde posebno važno. Ukoliko se ne tretiraju, simptomi poremećaja njene funkcije mogu uzrokovati ozbiljne komplikacije.
Poslednja nedelja maja je u svetu i kod nas obeležena nizom besplatnih preventivnih pregleda i konsultacija, informativnim tribinama i ukazivanju na važne novine i zaključke u lečenju disfunkcija štitaste žlezde.
Dobre vesti u vezi sa dijagnozom i lečenjem prenosi nam prof. dr Miloš Žarković, iz Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije. Čućete i šta su rekli lekari iz Srpskog tiroidnog društva, koji skreću pažnju na periode života kad moramo više da pratimo šta nam organizam poručuje i koji simptomi su znak za posetu lekaru.
Velimir Bata Živojinović, legenda srpskog glumišta za koga su preko partizanskih filmova saznali i u Kini a domaćoj publici je bio drag i u toku „crnog talasa" kinematografije '60-ih i '70-ih godina, rođen je na današnji dan i posvećujemo mu rubriku „Datum, vreme, mesto".
Nakon 15 časova govorićemo i o projektu „Samoodbrana pod stresom" kroz koji se kroz besplatne časove unapređenja psihofizičkih sposobnosti žena žrtava nasilja radi na poboljšanju njihovog života i funkcionisanjy posle traume, ali i preventivno.
Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]