Svaštara

Šta danas znači biti zadovoljan na poslu i da li je moguće ići sa osmehom na licu na posao?

Naravno da jeste! Portal „Infostud" sproveo je istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u Srbiji, u kom je učestvovalo preko deset hiljada ispitanika. Sa Milošem Turinskim sa ovog portala u „202 povoda" razgovaramo o kvalitetu poslovnog okruženja u Srbiji, ali i o tome kakve uslove rada očekuju radnici od poslodavca. U studiju je koleginica Milica Đilas.

Omladinske zadruge su oduvek bile način da studenti zarade dodatni džeparac za letovanje, garderobu ili odlazak na neki muzički festival. Iako zadruga danas ima više nego ikad, čini se da je raspoloženje studenata za ovim oblikom zarade manjka.

Izgovori da posla nema ili da su premalo plaćeni nisu održivi jer nudi se dosta različitih profila, a čak i kada se cena rada poveća, nema motivacije kod mladih ljudi. Računica kaže da bi za jedan mesec, sa pet radnih dana nedeljno, student u najboljem slučaju mogao da zaradi nešto više od 400 evra, odnosno prosečnu srpsku platu. Detaljnije o tome priča nam kolega Petar Protić.

„Arsenal Fest" održava se krajem svakog juna u Kragujevcu. Za samo nekoliko godina postojanja nametnuo se kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i ovom delu Evrope uopšte. Ove godine srce Šumadije posećuju: Marki Ramon, grupa „Let 3", „Plavi orkestar", „Disciplina kičme" i mnogi drugi, o čemu nam danas priča predstavnik festivala Marija Cvetković.

Pričanje u snu često je ono što u šali objašnjavamo činjenicom da dotična osoba toliko voli da priča, da ni dok spava ne može da se zaustavi. Ipak, medicina kaže da u snu pričaju osobe koje imaju specifičnu dijagnozu i da se taj poremećaj, iako blag, treba tretirati na pravi način. O fenomenu pričanja u snu, u rubrici „Da si živ i zdrav" koleginica Dejana Jočović.

Odbojkašice Srbije postižu dobre rezultate u novom formatu takmičenja koji se igra ove godine, pod nazivom „Liga nacija". Odbojkašica Sanja Starović, nekadašnja reprezentativka, boje Srbije je branila na mnogim takmičenjima, kao i u „Gran priju" koji je nasledila „Liga nacija". Rubriku „Mnogo smo najjači" pripremila koleginica Vanja Savić.

Sa lepim vremenom dešava se sve više koncerata na otvorenom kao i muzičkih festivala. U Nišu vas ovog vikenda čeka festival „PozitivNI", u Novom Sadu 11. po redu „To be Punk" festival, a u Beogradu, u bašti SKC-a, grupa „Repetitor" obeležava 10-godišnjicu svog debi albuma „Sve što vidim je prvi put". Šta je to što nas od koncerata očekuje 1. juna saznajte u rubrici „Pazi, svira se" Vladimira Todorovića.

Voditelj: Miodrag Stošić
Voditelj 202 povoda: Milica Đilas

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво