Indeks

Studije budućnosti i dramski tekstovi mladih

Beogradska otvorena škola otvorila je konkurs za svoj glavni obrazovni program Studije budućnosti.

U pitanju je niz vrlo praktičnih edukativnih istraživačkih metoda u trajanju od godinu dana pri čemu se studenti upoznaju sa izazovima pred kojima se nalazi savremeni svet. Sve to kroz panel diskusije, predavanja, radionice, Skype konferencije i neformalna druženja, a detalje saznajemo od Danijele Grubnić ispred BOŠ-a.

Afirmacija dramskih tekstova novih generacija omladine je od presudnog značaja za vitalnost i kvalitet buduće pozorišne scene. Ne čekajući da neko „izvuče” iz fioke tekstove mladih autora/ki Kulturni centar Baraka organizuje drugi po redu Program „Drma drama” koji se sprovodi kroz javno čitanje i snimanje drama pred publikom. Ovoga puta, 8. juna, biće izvedena drama „Šuge" Magdalene Križak, a o tome razgovaramo sa samom autorkom, kompozitorkom Kristinom Jovanović i urednicom KC Baraka Nevenom Saletović.

Zorica Čadanović najaviće zanimljiv muzički vikend u Barutani. Najpre 7. juna „Black coffee” se vraća u Beograd, a sećamo se da su protekle godine ostavili mnogo pozitivnih emocija i komentara, pri čemu ovaj sastav uživa poštovanje cele svetske elektronske scene. Potom, 8. juna, u Beograd dolaze Hernan Cattaneo i Nick Warren, dva velika imena svetske progresiv scene, za koje možemo reći da su vodeći izvođači u globalnom andergraundu, pri čemu Cattaneo nastupa već tri decenije.

Sa vama je Petar Protić.

Индекс Индекс

Autor:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво