Svaštara

Pripreme za upis na fakultete

Do prvog upisnog roka na državnim fakultetima ostalo je manje od mesec dana. Maturanti koji još nisu pohađali pripremnu nastavu, na pojedinim fakultetima to i dalje mogu. U kojoj meri su ove pripreme efikasne i koliko koštaju? Jedna od visokoobrazovnih institucija koja je još pre nekoliko meseci počela sa pripremnim časovima za buduće studente je i Fakultet organizacionih nauka u Beogradu. Na ovu temu, u „202 povoda", sa dekanom FON-a, dr Milijom Suknovićem razgovara Ružica Vrhovac.

Posle Beča, Muzej iluzija koji zabavlja i edukuje posetioce svih generacija, otvoren je i u Beogradu u Nušićevoj 11 sa više od 70 eksponata. Soba ogledala, kaleidoskop, soba koja menja percepciju veličine osobe, didaktičko-logičke igračke i zagonetke, samo su deo eksponata i zabavne ponude novootvorenog Muzeja iluzija, o kome danas govori naš reporter Marina Zec.

Vesna Parezanović Aleksić nas u rubrici „Da si živ i zdrav" danas podseća na činjenicu da su brojna istraživanja pokazala da boravak u prirodi odlično utiče na zdravlje celog organizma, ali i na psihu. Priroda pomaže da umanjimo zdravstvene tegobe koje pogađaju najveći broj ljudi, a među njima su kardiovaskularne bolesti, gojaznost, visok krvni pritisak, stres, depresija, napetost, ukočenost vrata i mišića. Posebne koristi nas očekuju ako smo u prirodi aktivni.

Jedan od igrača naše fudbalske reprezentacije koji će nastupiti na Svetskom šampionatu u Rusiji je i Duško Tošić, koji je imao odličnu sezonu u Bešiktašu, govori za „Mnogo smo najjači".

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво