Povišen ton

Kako deca čuvaju prirodu?

Prošle nedelje, druga generacija učesnika Akademije za prirodu boravila je u Nacionalnom parku Tara. Uz asistenciju Svetske organizacije za prirodu, Vojvodina i Srbijašuma, učenici i nastavnici iz po dve škole iz zaštićenih područja Fruška gora, Đerdap, Tara, Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje i Predeo izuzetnih odlika Avala predstavili su svoje ideje i projekte kako bi osvestili ljude i promovisali svoje zaštićeno područje. U saradnji sa upravljačima zaštićenih područja, ambasadorske škole sprovodile su projekte u okviru kojih su organizovale časove u prirodi, izložbe, sportske događaje, vršnjačku edukaciju, snimali kratke filmove i druge aktivnosti, sa ciljem da bolje upoznaju biološku raznovrsnost zaštićenog područja iz kojeg dolaze, a istovremeno ga i promovišu. Razgovarali smo sa decom, nastavnicima i organizatorima o tome kako u lokalnim zajednicama znanjem i prenošenjem znanja mogu da se spasu sove i druge važne životinjske i biljne vrste, poveća odgovornost zagađivača i spreči zloupotreba prirodnih resursa.

Iza 15 časova, u rubrici „Datum, vreme, mesto" slušaćete priču posvećenu srpskom pesniku i rodoljubu Vladislavu Petkoviću Disu.

U četvrtak, 21. juna, u novobeogradskom Teatru na Savi biće održan jednodnevni festival za decu Pozorišna dugodnevica 2018. U okviru glavnog programa festivala biće odigrano pet besplatnih predstava za decu, dok će prateći program podrazumevati lutkarske radionice, dramske radionice, radionice za pravljenje scenografije, maskenbal, animacije. U toku je i konkurs za učesnike, a o detaljima ćemo govoriti u drugom satu emisije.

Voditelj: Kruna Pintarić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво