Svaštara

Zašto vozači sa potvrdama o produženju roka važenja saobraćajnih dozvola i registarskih tablica imaju neprijatnosti u inostranstvu i na graničnim prelazima?

Problem je nastao zbog roka važenja saobraćajnih dozvola i tablica koji je produžen sa sedam na devet godina, ali se posle isteka od sedam godina ne dobijaju nova, validna dokumenta, već samo potvrda koju mnoge zemlje ne prihvataju. Zbog toga su neki od državljana Srbije vraćani sa graničnih prelaza ne znajući razlog, a problem će biti još veći kada počne turistička sezona. O tome u 202 povoda govori direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Nedavno je u „Palati Beograd” počeo sa radom Centar za mentalno zdravlje, prvi te vrste u glavnom gradu, a četvrti u Srbiji. Svoje postojanje je već opravdao, jer je broj građana koji su se obratili za pomoć veći od očekivanog. Iz Centra će se javiti Vanja Savić, a njena sagovornica biće dr Gordana Paunović.

Danas počinje polufinalna serija košarkaškog plej-ofa u kojoj će snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan. Čest učesnik ovakvih mečeva nekada je bio i bivši centar Partizana Ratko Varda, koji će u rubrici „Mnogo smo najjači” evocirati uspomene na te dane. Zabeležio Dejan Bulajić.

Grupa Repetitor 1. juna u bašti SKC-a održaće do sada najveći koncert u Beogradu, kako bi obeležila 10 godina od svog prvog albuma. O jubileju i koncertu razgovaraćemo sa Borisom Vlastelicom.

Postoji jedna cinična opaska da je ljubav Sunce od kojeg se dobija brak kože. A on počinje svadbom koja je za mnoge postala najvažniji životni događaj. Venčanje princa Harija je za nekog bio spektakl, za druge najveći svetski rijaliti. Da li je ovo venčanje ono o čemu razmišlja svaka devojčica dok odrasta čitajući bajke, ili samo prilika više da se na istom mestu nađu Dejvid Bekam i Elton Džon? Zašto na događaj nije bio pozvan naš državni vrh, saznajte u radio kolumni „Veliki bljak” autora Miodraga Stošića.

Ako ste u svoju ishranu uključili zdravije žitarice poput ječma, heljde ili raži, onda sigurno znate i za proso. Veoma je zdravo, može da se nađe u bilo kojoj radnji zdrave hrane i nije skupo. U rubrici „Da si živ i zdrav” čućete kako i zašto ovu žitaricu možete da koristite kao lek. Pripremila Milena Milićević.

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи