Povišen ton

Izazovi samohranih roditelja

„Krava sa dva teleta" - ovaj izraz poznat je u našem društvu kao onaj koji označava samohranu majku. „Šta si se razvodila, pa nije te tukao, kako ćeš sad sama, neće te nijedan hteti?". Intimna zapažanja čak i socijalni radnici postavljaju pri razgovoru sa samohranim roditeljima. Očevi su takođe prepušteni raspoloženju socijalnih radnika, sudija i veštaka, ukoliko imaju novca da ga plate. Čak i kad je starateljstvo dobro rešeno a odnos roditelja (koji nisu i partneri) kvalitetan, solo roditeljstvo je nešto čime starije generacije plaše mlađe. Majke ne žele da im se sinovi „petljaju" sa „kravom sa teletom", a arbitriranje u starateljstvu je proizvoljno i bez sluha za individualne potrebe. Zašto je to tako i gde se može potražiti podrška i pomoć? O ovome za Dvestadvojku govori Vera Totić iz Udruženja samohranih roditelja.

Iza 15 časova, u rubrici „Datum, vreme, mesto" govorićemo o čuvenom televizijskom voditelju, novinaru i uredniku, prepoznatljivom glasu i prvom voditelju TV Dnevnika - Miloju „Mići” Orloviću.

U drugom satu emisije skrećemo pažnju i na brižljivo sastavljanu postavku u Vespa muzeju u Beogradu, prepunu sentimenata mnogih generacija koje su stasavale pre pola veka, čija okosnica su elegantni dvotočkaši iz Firence.

Voditelj: Kruna Pintarić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи