Širom zatvorenih očiju

U novoj emisiji spajamo filozofiju, padobranstvo i ljude koje spašavaju naše živote.

Nemački psihijatar i filozof Karl Jaspers definisao je pojam granične situacije, koji odslikava suštinski osećaj naše egzistencije - nesigurnost i konačnost, a označava momente gde je čovek na neki način ugrožen, poput krivice ili patnje.

Kroz ovu osnovnu tezu iskustava događaja koji ugrožavaju naše postojanje posmatramo padobranstvo kao sport u kom sebe namerno stavljamo u nesvakidašnje situacije da bismo iskusili novo viđenje sveta.

Nedavno je održana manifestacija „Balkanski skok prijateljstva 2018” koja je okupila više od stotinu učesnika iz različitih zemalja, u organizaciji Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig" i Vazduhoplovnog saveza Srbije. Donosimo vam priče ljudi koji govore šta za njih predstavlja padobranstvo, i zajedno otvaramo pitanje nedodoljive privlačnosti ovog sporta. Utiske sa prvog skoka padobranom u tandemu prenosi i voditeljka Lana Nikolić.

Govorimo o još jednoj vrsti graničnih situacija i slušamo priču komandira beogradske Uprave za bezbednost na rekama, Rečne policije, Bojana Masala, on sa nama deli kako izgleda posao gde između ostalog, spasava građane koji svoj život rizikuju skokovima sa mostova.

Pišite nam na 064 0202 200 ili na program202@gmail.com, a pratite nas i na društvenim mrežama.

Sa vama je Lana Nikolić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи