Ars, Artifex

„Bolivud” premijerno u Narodnom pozorištu, intervju sa Ines Paris, rediteljkom i scenaristkinjom iz Španije i mjuzikl Hleb teatra o vršnjačkom nasilju u Pozorištu lutaka Pinokio.

Najnovija predstava beogradskog Narodnog pozorišta, „Bolivud” autorke Maje Pelević, dovodi Bolivud - tu industriju zabave i sreće - u naše krajeve opustošene tranzicijom. Eskapizam neočekivano omogući udruživanje, solidarnost i slogu, vrednosti zaboravljene u postkomunističkom sivilu. Predstavu u kojoj igraju Miloš Đorđević, Jelena Đokić, Danijela Ugrenović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić i Bojana Đurašković, prikazaće Aleksandra Glovacki.

Film u režiji Ines Paris, „Noć u kojoj je moja majka ubila mog oca”, otvorio je program „Savremeni film”, u okviru 11. festivala Španski metar, u Dvorani kulturnog centra Beograd. Film je u zvaničnoj selekciji Festivala u Malagi 2016. godine dobio Nagradu publike, a sa rediteljkom, koja je počasna gošća Beograda, razgovara Jelena Knežević.

Sonja Todorović Šegrt preporučuje „Reči od kamena”, mjuzikl o vršnjačkom nasilju, nastao u koprodukciji Hleb teatra i Večernje scene Pozorišta lutaka „Pinokio”, autorke Sanje Krsmanović Tasić. Predstava je rezultat dvogodišnjeg rada umetnika i dramskih pedagoga Hleb teatra u okviru projekta „Zajedništvo”, ostvarenog u više beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи