Ars, Artifex

Izložba crteža u Galeriji SULUV u Novom Sadu, gostovanje Narodnog pozorišta „Sterija” iz Vršca u Beogradu, počinje Valjevo džez festival.

Izložba crteža „Igra” Vilmoša Harmoša Vilija otvorena je u Galeriji SULUV u Novom Sadu. Kako su iz spontanog poigravanja flomasterima nastali ovi radovi, šta je rezultat čitave te igre sa jednostavnim oblicima koji podsećaju na prve ljudske crteže, Lani Nikolić objašnjava autor.

Narodno pozorište „Sterija” iz Vršca večeras gostuje u beogradskom Narodnom pozorištu sa crnom komedijom „Viktor ili deca na vlasti” Rožea Vitraka. Reditelj Aleksandar Švabić gost je današnje emisije.

U Novosadskom pozorištu večeras će premijerno biti odigrana drama „Mikve”, po tekstu Hadar Galron, a u režiji Katje Pegan, rediteljke iz Kopra. Ova sasvim ženska priča dešava se na mestu ritualnog kupanja i pročišćenja za jevrejske žene, koje se tu sreću i ispovedaju svoje tajne, a zapravo govori o položaju udatih žena u jevrejskoj zajednici. Te „žene koje vole, ponekad i previše” glume Silvija Križan, Emina Elor, Zia Figura, Judit Laslo, Livija Banka, Blanka Deneš, Gabrijela Crnković i Lena Živanac, a detalje o predstavi nam donosi Robert Lenard, umetnički direktor Novosadskog/Ujvideki sinhaz/pozorišta.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво