Svaštara

Gosti „202 povoda“ maturanti Pete beogradske gimnazije

Danas je poslednji dan školske godine za maturante koji su tokom školovanja pohađali gimnaziju. Gosti će nam reći da li znaju pred kakvim se životnim izazovom nalaze, šta za njih znači matura, da li su odlučili čime će se baviti u životu, koji će fakultet upisati....

Pet novih i drugačijih autobuskih stajališta sačekuje putnike na relaciji Surčin - Ledine - Novi Beograd - Zeleni venac. Ovo je rezultat rada platforme „Budućnost arhitekture" u okviru 13. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture BINA 2018. Izveštava reporter Marina Zec.

Sigurno vam se dogodilo da vas kod čestih i naglih promena vremena zabole zglobovi i glava, ili vam se raspoloženje pokvari, bez nekog posebnog razloga. Vremenske prilike su se poslednjih godina promenile, pa vazdušni pritisak, vlažnost i temperature mogu drastično da se razlikuju u kratkim periodima. Statistike pokazuju da skoro polovina ljudi na planeti oseća tegobe kod promena vremena, a njihov broj je iz godine u godinu sve veći. Meteoropatija ne bira ni godine, ni pol. Koje tegobe je najčešće prate, zašto nam se se to dešava i ima li pomoći, tema je rubrike „Da si živ i zdrav", koju je pripremila Vesna Parezanović Aleksić.

Jedna od tema satirične rubrike „Kvaka" je novo arheološko iskopavanje na Petrovaradinu. Autor je Dragutin Rokvić.

Za nekoliko dana počinje drugi, od četiri najveća teniska turnira na svetu, Rolan Garos. Ove nedelje u toku su kvalifikacije kroz koje će naši mlađi igrači pokušati da dođu do glavnog žreba. Slušamo jednu od njih, Ninu Stojanović, u rubrici „Mnogo smo najači".

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се