Ars, Artifex

Festival „Nakultiviši se” za vikend u Beogradu, Ravno selo film festival u junu

Bosanskohercegovački reditelj Elmir Jukić, reditelj filma i predstave „Žaba” otvoriće treće izdanje festivala „Nakultiviši se!”, 26. maja u Dorćol Placu. Predavanjem „Film kao odbrana od sveta koji se raspada” otpočeće treći po redu regionalni umetnički festival edukativnog karaktera „Nakultiviši se!”. Darko Lungulov, scenarista i reditelj filmova „Tamo i ovde”, „Spomenik Majklu Džeksonu”, jedan od scenarista i konsultant režije na filmu „Dobra žena”, održaće masterklas filmske režije, a sa posetiocima će razgovarati i glumci Marko Mandić Svetozar Cvetković, producentkinje Jelena Mitrović i Jovana Nikolić, dok će dramaturg Dimitrije Kokanov voditi masterklas dramaturgije u procesu. Prateći program festivala su izložbe i projekcije studentskih filmova. Svi programi festivala su besplatni, a u emisiji ih predstavljaju organizatori.

Drugo izdanje Ravno Selo film festivala biće održano od 23. do 25. juna u vojvođanskom Ravnom Selu. Reč je o festivalu prvog filma, pa će u glavnom takmičarskom programu biti prikazani debitantski filmovi koji se takmiče za nagradu Zlatni klip. Festival je osnovao glumac Lazar Ristovski sa ciljem da obnovi u požaru nastradali Dom kulture u rodnom Ravnom selu i da žiteljima tog mesta i okoline pruži priliku da vide aktuelnu domaću i regionalnu filmsku produkciju.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи