Vizija

Nematerijalna baština i zaštita kulturnih dobara

Govorimo o aktivnostima Muzejskog društva Srbije, profesionalnog udruženja iz oblasti zaštite kulturnih dobara.

Ova ustanova je najaktivnija organizacija u Srbiji kada je reč o organizovanju stručnih skupova koji se tiču muzejske etnografije, nematerijalne baštine, savremene muzejske edukacije i strateškog programiranja muzejskih projekata. U Valjevu je upravo održana njihova godišnja Skupština i dodeljena su priznanja predstavnicima različitih oblasti muzejske struke.

Inače, Muzejsko društvo Srbije izdaje časopis „Muzeji” koji je jedan od najrelevantnijih u domenu heritologije, etnologije i istorije umetnosti kao i publikaciju „Vodič kroz muzeje”. Jedan od važnih aspekata njihovog delovanja je decentralizacija pa se aktivnosti, iako je sedište organizacije u Beogradu, uglavnom odvijaju u gradovima širom zemlje.

Godišnja skupština Muzejskog društva Srbije bila je prilika da se osvrnemo na dosadašnji rad Društva i buduće planove. O tome, ali i o važnosti digitalizacije muzejske dokumentacije u Srbiji na početku trećeg milenijuma, razgovarali smo sa predsednicom ove ustanove, etnološkinjom Gordanom Pajić i sa Tijanom Stanković Pešterac, predsednicom komisije za dodelu nagrada.

Kroz emisiju vodi Ljubica Krminac.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи