Svaštara

„Biti drugi” naziv je izložbe koja se otvara danas, povodom obeležavanja 60 godina „Radio Beograda 2”.

Svečanost će biti upriličena u Kamenoj sali Radio Beograda, odakle će se javiti kolega Petar Protić.

U istraživačkoj stanici „Petnica" organizuje se dodela nagrada mladim talentima koji su se prijavili na konkurs „Youth Heroes", a koji svake godine raspisuje „Exit" fondacija. Specijalna nagrada ove godine biće dodeljena beogradskoj Matematičkoj gimnaziji. Sa lica mesta javlja nam se koleginica Milica Đilas.

„Beogradski manifest" je festival posvećen reciklaži, koji se održava od 25. do 27. maja na Kalemegdanu, u saradnji sa „ReCan" fondacijom i kompanijom „Ball Packaging Europe". Radi animiranja posetilaca kampanja je počela pre festivala, akcijom „Donesi limenku - osvoji nagradu", koja je organizovana u periodu od 11. do 21. maja ispred TC Ušće. Pored ove kampanje posetioce „Beogradskog Manifesta" na Kalemegdanu očekuje tri dana najbolje zabave i uživanja za celu porodicu u 10 festivalskih zona i na pet programskih bina. O tome nam danas priča predstavnica projekta, Anja Zelić.

„Maturantski ples" (European Quadrille Dance Festival) veliki je evropski projekat koji će biti organizovan 18. maja od 12 sati, u Beogradu kao i u drugim gradovima Srbije, uz želju organizatora da se obori Ginisov rekord. Maturantski ples je počeo da se održava u Srbiji 2005. godine, a prvi grad koji se priključio ovom projektu bio je grad Kraljevo. 2007. godine pridružio se i Niš, kao i mnogi drugi gradovi. Svi maturanti plešu istu koreografiju, uz muziku Johana Štrausa koja se najčešće emituje preko satelitskog radija. Najčešće plešu maturanti srednjih škola, ali u nekim gradovima učestvuju i maturanti osmog razreda. O tome danas razgovaramo sa ovlašćenim kooordinatorom projekta, Biljanom Janković.

Dok kijamo, vazduh kroz naše nozdrve leti brzinom do 160 kilometara na sat. Ukoliko kijanje stopiramo, sav pritisak seli se u neki drugi deo tela koji može da strada. Stopiranjem ili sputavanjem kijanja sav pritisak seli se u uši gde može da dovede do oštećenja, na primer, pucanja bubne opne. Zanimljivosti o kijanju kao i razloge zašto se kod ove pojave ne treba suzdržavati predstavlja vam, u rubrici „Da si živ i zdrav", koleginica Dejana Jočović.

Odbojkaška reprezentacija Srbije takmičenje u novoformiranoj „Ligi nacija" počinje na domaćem terenu u Kraljevu, gde će joj od 25. do 27. maja rivali biti Brazil, Italija i Nemačka. Jedan od ljudi koji selektoru Grbiću pomaže da se naši odbojkaši što bolje pripreme za ovo takmičenje je i naš sagovornik u rubrici „Mnogo smo najjači", Nedžad Osmankač. Sa njim je razgovarala koleginica Vanja Savić.

Ovog petka bend „Repetitor" nastupa u Nišu, „Igralom" je u Beogradu, a u Zrenjaninu je „Zrok festival". Ko sve tamo nastupa i šta još ima od koncerata ovog 18. maja, saznaćete u rubrici „Pazi, svira se", kolege Vladimira Todorovića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи