Povišen ton

Poslednjih godina broj obolelih od melanoma u Srbiji raste po stopi od 25 odsto.

Broj dijagnostikovanih slučajeva svih oblika raka kože je u porastu, međutim, u zvaničnoj statistici je još uvek manje nemelanomskih karcinoma kože nego što je stvaran broj, zbog manjeg prijavljivanja. Svest o opasnosti a i simptomima raka kože je još uvek na niskom nivou pa je malo ranog otkrivanja koje najviše doprinosi uspešnosti lečenja. Sve su ovo razlozi što će i ove godine biti organizovani besplatni pregledi stanovnika u okviru kampanje „Euromelanom” 21. maja.

O kampanji, o tome kako da prepoznamo promene na mladežima, o rizicima u vezi sa korišćenjem solarijuma i dugo najavljivanoj zabrani korišćenja za osobe mlađe od 18 godina razgovaramo sa Lidijom Kandolf Sekulović, nacionalnom koordinatorkom kampanje Euromelanoma i doc. dr Dušanom Škiljevićem iz Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije.

U drugom satu emisije Glasnik nam se javlja iz Prokuplja sa filmskog festivala ProFiFest. Rubrikom „Datum, vreme, mesto" čestitamo rođendan glumcu Nebojši Dugaliću.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić. 

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]