Svaštara

Emisija „S Tamarom u akciji“ o renoviranju Onkološkog odeljenja kragujevačke Klinike za pedijatriju u 202 povoda

Emitovanjem ove emisije na RTS-u biće završen peti humanitarni serijal „S Tamarom u akciji". Radove u Kragujevcu su pratile brojne novinarske ekipe, među njima i naša. Šta je sve urađeno na Onkološkom odeljenju Klinike za pedijatriju kragujevačkog Kliničkog centra, čućete od podneva.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja Spasovdan ili Vaznesenje Gospodnje. To je ujedno i gradska slava Beograda, koja će, kao i prethodnih godina, biti obeležena litijom glavnim ulicama. Ona predstavlja zajedničko, saborno proslavljanje velikog praznika. Svečanu litiju će pratiti Milica Đilas.
Čućete kako se preduzeće „Gradske pijace" uključilo u međunarodnu kampanju „Love Your Local Market 2018". Reč je o pokretu koji se zalaže za očuvanje tradicije i kulture, negovanje odnosa poverenja između proizvođača i kupaca, značaj zdrave i bezbedne hrane koja se prodaje na tržištu i promovisanje pijaca kao važnog turističkog simbola svakog grada.
Gost rubrike „Gospodo, ambasador Srbije" biće Damjan Silbaški, student završne godine Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu. Hobi mu je izrada maski i specijalnih efekata za studentske projekte i filmove u domaćoj i inostranoj produkciji. Između ostalog, Damjan je autor kostima za glumca Predraga Bjelca u četvrtom delu filma o Hariju Poteru. Zabeležio Marko Miranović.
U delu emisije pod nazivom „Top potop" poznati sastavljaju liste na razne teme koje biraju sami. Profesionalni kuvar Jovanka Simić Pavlović otkriva koliko je vremena, mašte i snalažljivosti potrebno pri izboru i spremanju hrane za goste. Pripremila Ljiljana Obradović.
Dragutin Rokvić u autorskoj rubrici „Kvaka 202" na duhovit način objašnjava kako zemljačka veza može da reši komunalni problem i kome je teže zbog kredita, strankama ili građanima.
Tema „Mode 202" koju priprema Olivera Perić, biće hrabrost. Kada je potrebna i šta odvaja hrabre od onih drugih?

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво