Svaštara

Festival mladih rokenrol bendova 19. maja u Petoj beogradskoj gimnaziji

Gajenje i održavanje rok kulture u Petoj beogradskoj gimnaziji sada je već tradicija. Rokenrol festival je muzički događaj koji mladim rok sastavima želi da da vetar u leđa i okupi zaljubljenike u ovaj žanr. Tim povodom gošće u „202 povoda” biće Aleksandra Maravić, profesorka engleskog jezika i učenica Irena Radonjić. Mlade rok snage će nastupati pred stručnim žirijem koji će činiti Vladimir Novičić, Nikola Čuturilo Petar Rudić. Nagrada za pobednički bend je profesionalno obrađeni snimak nastupa uživo. U okviru revijalnog dela programa očekuju nas nastupi sastava „Zemlja gruva" i „Psihobilje", a manifestaciju će pratiti i izložba učenika Pete beogradske gimnazije i prijatelja. Voditelj je Miloš Popović.

Tradicionalna prodajna izložba cveća održava se do 20. maja u parku Manjež, pod nazivom Beogradsko proleće. Učestvuje oko 35 izlagača iz cele Srbije koji su obezbedili popuste do 30% na saksijske vrste, kao i dendromaterijal. Iz parka Manjež javlja se naš reporter Vanja Savić.

Kada krenu više temperature, češće i obilnije koristimo dezodoranse, posebno ljudi koji se pojačano znoje. Većina preparata prikriva neprijatan miris, ali i uništava bakterije koje ga uzrokuju. Na šta treba obratiti pažnju pri izboru dezodoransa, govori Vesna Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav".

Olivera Krivokapić Dragićević je proslavljena jugoslovenska košakašica, osvajač brojnih trofeja u zemlji i inostranstvu. Odlaskom u Agonu iz Dizeldorfa započela je profesionalnu karijeru i otvorila vrata budućim košarkašicama da svoje karijere nastave u inostranstvu. Istaknuti je sportski radnik i organizator nekoliko značajnih humanitarnih manifestacija, poput Festivala ženskog sporta ili Trke Deda mraza. Trenutna borba joj je da ženski basket 3 na 3 dobije svoju šansu i dostigne mušku reprezentaciju. U rubrici „Mnogo smo najjači" Olivera nam otkriva još neke detalje iz svoje karijere. Pripremila Vanja Savić.

Da li je novinski naslov „Narko-baba šokirala Sremsku Mitrovicu" prepun predrasuda? Saznećete u satiričnoj rubrici Kvaka, Dragutina Rokvića.

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво