Svaštara

„Valjevski džez festival” održava se i ove godine i tim povodom razgovaramo sa umetničkim direktorom festifala i frontmenom benda „Neverne bebe”, Milanom Đurđevićem.

Sa gostom pričamo o programu ovogodišnjeg festivala i o tome zašto mnogi prognoziraju da će biti najbolji i najposećeniji do sad. Takođe, matični bend našeg gosta ove godine slavi svoj jubilej, što će takođe biti jedna od tema rubrike „202 povoda" koju vodi kolega Nenad Kuzmić.

Smotra narodnog stvaralaštva „Homoljski motivi" održava se 51. put ove godine. Manifestacija počinje 25. maja i traje do 2. juna a lokacija je Kučevo. Ovogodišnji program sadrži dosta aktivnosti koje se bave narodnim znanjem i verovanjima, promocije knjiga, ulične trke, muzičke aktivnosti, izložbe i mnogo toga još što će nam približiti predstavnik organizatora, Nena Gordić.

Leto na Adi - omiljena je sintagma Beograđana i svih onih koji se tokom sunčanih meseci bar jednom zateknu u našem gradu. Mnogi Beograđani imaju običaj da otpočnu sezonu kupanja na svoju ruku, i pre zvaničnog početka. Da li su neki već došli na tu ideju i koji nas sve sadržaju čekaju na Adi ovoga leta, približiće nam kolega Petar Protić.

Gde „Dža ili bu" koncertno proslavljaju svoj 31. rođendan, gde će svirati budimpeštanski „Linkin Park Tribute Band", u kom klubu se nastavlja Kojotova promotivna „Sevengreen" turneja - otkrivamo u rubrici „Pazi, svira se", kolege Vladimira Todorovića.

Verovatno ne postoji domaćinstvo u kojem aluminijumska folija nije u svakodnevnoj upotrebi. Najčešće je koristimo za pakovanje i pečenje hrane. Ređe razmišljamo o tome da li može da bude štetna. Stručna mišljenja na ovu temu su oprečna. Pojedini naučnici tvrde da je aluminijumska folija štetnija nego što se nekada verovalo, jer pomoću nje u organizam unosimo aluminijum u količinama većim od dozvoljenih. Mi vam dajemo razloge za i protiv alufolije i na koji način ne bi trebalo da je koristimo. Pripremila Vesna Parezanović Aleksić.

U rubrici „Mnogo smo najjači" čućete razgovor sa atletičarkom Milicom Gardašević, šampionkom Evrope u skoku u dalj do 20 godina, koji je zabeležila Vanja Savić.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара