Svaštara

Dan pobede je jedan od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru

Nakon šest godina borbe, 9. maja 1945. godine, Nemačka je potpisala kapitulaciju, zbog čega se u Evropi ovaj dan slavi kao Dan pobede, iako je zvanično kraj rata bio nekoliko meseci kasnije kada se predao i Japan. Pre tačno 73 godine, Evropa se oslobodila najveće pošasti koja je mogla da sustigne narod, a to je veliki rat koji je odneo mnogo žrtava. Zato se 9. maj slavi kao jedan od najsvetijih trenutaka, o kojem govorimo u „202 povoda".

Naš reporter Jovana Zec danas se javlja iz jedne od najraskošnijih bašta u Beogradu, u kojoj se nalazi oko hiljadu biljaka na otvorenom i isto toliko u zatvorenom prostoru. Saznaćemo da li postoje posebni programi za posetioce, šta bi sve trebalo videti i kojim danima mogu da posete Botaničku baštu.

Ako bismo pravili listu voća najlepšeg izgleda i neodoljivog ukusa i mirisa, jagode bi svakako zauzele visoko mesto. Činjenica je i da su višestruko korisne za opšte zdravlje. O blagotvornom dejstvu jagoda, u rubrici „Da si živ i zdrav", govori Vesna Parezanović Aleksić.

Mlada vaterpolistkinja Vanja Lazić se nakon kratke, ali uspešne karijere plivanja perajima, odlučila da proba nešto drugačije. Izbor je pao na još jedan vodeni sport, ali sa loptom. Zašto je „stala" među stative, koje odbrane i koji gol nikada neće zaboraviti, čućete u rubrici „Mnogo smo najjači" koju je pripremila Vanja Savić.

Najavljujemo prvi samostalni koncert, trenutno najpopularnije rok atrakcije u Hrvatskoj, grupe „Vatra", 25. maja u Domu omladine Beograda.

Čućete nova izdanja redovnih rubrika: Lepe vesti, Kulturni vodič, Kvaka, Super sport, Servis 202, Rečenica koja dan znači...

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво