Povišen ton

Još se nije stišao udar groma a stigla je nova vest – zbirka zadataka iz književnosti za prvi razred gimnazije u kojoj se takođe našla jedna pesma Svetlane Cece Ražnatović neće više biti deo nastavnog programa.

Dok se uglavnom vodi polemika da li treba izjednačavati Cecu, Zorana Kostića Caneta, YU grupu i Boru Đorđevića i šta koga kvalifikuje da zasluži mesto u udžbeniku i u međuvremenu kao da mnogi listaju zbirke i radne sveske pa slušamo da je u nekim izdanjima „pronađen" i Haris Džinović, ponekome se, krajnje prirodno, nametne i pitanje - da li uopšte i ko zna šta se nalazi u udžbenicima, zbirkama, radnim sveskama naše dece, da li se neki sadržaji povlače a „krivci" pronalaze i osuđuju putem medija, da li smo se u uporno ponavljanoj mantri i pokušajima da školu učinimo zanimljivijom a gradivo približimo deci preko njima bliskih primera malo izgubili i da li se nad brojnim problemima školstva ili bilo koje druge oblasti najefektnije zabrinjavamo ako je umešan i estradni moment? Sagovornici „Povišenog tona" su Vlada Đukanović, lingvista i autor radne sveske u kojoj se našao „sporan" stih i Miodrag Sokić iz Foruma beogradskih gimnazija.

Tema slađeg ukusa čeka vas u drugom satu jer pričamo o Festivalu kafe, čokolade i knjiga u Novom Sadu. O Međunarodnom danu ptica i tome kako je vrabac postao simbol Beograda slušaćete u rubrici „Datum, vreme, mesto".

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи