Povišen ton

Suzbijanje falsifikata medicinskih proizvoda

Oko 10 odsto lekova u prometu na srpskom tržištu je falsifikovano, najveću opasnost za kupovinu predstavlja internet ali se sporadično mogu naći i u apotekama.

O tome koji lekovi se najčešće falsifikuju, kako mogu da utiču na zdravlje ljudi, da li krivični zakon prepoznaje falsifikovanje lekova kao krivično delo i kakve aktivnosti sprovode nadležne institucije i organizacije da bi sprečile neregularan promet lažnih lekova i medicinskih sredstava, kao i mogućnost da oni stignu do kupca, korisnika ili pacijenta bilo je reči na konferenciji „Na zajedničkom putu u borbi protiv falsifikata medicinskih proizvoda" u Privrednoj komori Srbije. U „Povišenom tonu" čućete šta su o ovoj temi govorili Gordana Perišin iz Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije i Mikailo Tijanić iz Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tribina pod nazivom: „Pomerimo granice vantelesnom oplodnjom" biće održana u Nišu 19. maja u organizaciji Udruženja Šansa za roditeljstvo. O predavanjima, predavačima, gostima i besplatnim konsultacijama za parove i pojedince pričaćemo u drugom satu emisije.

Na današnji dan 1988. godine održan je prvi beogradski maraton i tom događaju posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto".

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić. 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво