Svaštara

„Maglič fest“ se dešava i ove godine, na istoimenoj srednjevekovnoj tvrđavi u režiji „Turističke organizacije Kraljeva“.

Tim povodom bili smo na predstavljanju ovogodišnje „ponude festa”. Biće spektakularnih borbi vitezova, moći će da se vide radionice srednjevekovnog oružja i oklopa, a biće i srednjovekovne muzike i zanimljivih etno grupa. Kada, ko će sve doći, i šta će još moći da se vidi, saznaćemo od koleginice Milice Đilas u „202 povoda".

„Bitkoin Asocijacije Srbije" organizuje 4. maja edukaciju, za sve koji se interesuju za trenutno stanje modernog finansijskog poslovanja, kroz prizmu bitkoina i blokčejna. Dva dana kasnije, 6.maja, ista Asocijacija će organizovati i svoju drugu godišnju konferenciju, u Domu omladine Beograda. Bitkoin, kriptovalutu i mogućnosti poslovanja njome kod nas, približiće nam kolega Petar Protić u razgovoru sa predstavnicom organizacije Sonjom Đurović.

BELDOCS - Međunarodni festival dokumentarnog filma počinje 7. maja, sa ciljem da promoviše dokumentarističku delatnost filmskih stvaralaca. Na festivalu će se prikazati preko 100 filmova, kroz 14 selekcija. Šta je najviše zastupljeno od filmova i odakle najviše dolaze ispričaće nam selektor festivala Igor Stanojević, režiser.

Hokejaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na nedavno održanom Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupe u holandskom Tilburgu. Marko Dragović je najmlađi među seniorima koji je kroz kamp trening osetio šta znači igrati za A selekciju. O svojim počecima i nadanjima u rubrici „Mnogo smo najjači" razgovarao je sa koleginicom Vanjom Savić.

Da li patite od ortoreksije? U pitanju je bolest koja je nastala kao paradoks modernog društva u kojem postoje ljudi koji preteruju sa zdravom ishranom. Mediji spekulišu da je žrtva ove pojave i proslavljeni teniser Novak Đoković a šta je ortoreksija tačno, i kako naći pravu meru zdravlja i hednonizma, priča nam, u rubrici „Da si živ i zdrav" koleginica Dejana Jočović.

Iako nije doba nemog filma, u petak možete da prisustvujete živom izvođenju muzike za kratka ostvarenja nove srpske animacije! To je samo jedan od koncerata predviđenih za 4. maj, o kojima govorimo u rubrici Vladimira Todorovića „Pazi, svira se"!

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара