Svaštara

Novi format takmičenja za odbojkaše

Mušku odbojkašku reprezentaciju Srbije od ove godine očekuje takmičenje u Ligi nacija, koja će zameniti dosadašnju Svetsku ligu. Novi format čine stalne članice, među kojima je i Srbija. Za preostala četiri mesta svake godine će se boriti selekcije izazivači. Takmičenje počinje 25. maja, a naša ekipa će prve mečeve igrati u Kraljevu. U goste nam dolaze odbojkaši Brazila, Italije i Nemačke. Gost Beograda 202 je Nedžad Osmankač, trener koji već godinama pomaže selektoru Nikoli Grbiću u stvaranju velikih uspeha. Vanja Savić će sa njim razgovarati o atmosferi u našoj reprezentaciji i očekivanjima na predstojećem takmičenju u rubrici „202 povoda".
Nedavno je u palati „Beograd" otvoren Centar za mentalno zdravlje, prvi u glavnom gradu. Tu građani mogu da potraže pomoć psihoteraperuta bez uputa, zakazivanja i plaćanja. Od Milice Đilas ćete čuti kada centar radi, koliko građana je do sada potražilo pomoć i na koje probleme se najviše žale.
Najavićemo premijeru dokumentarnog filma „Plavo srce - borba za poslednje divlje reke Evrope", koja je zakazana za 3. maj kod Kule „Nebojša". Film objašnjava situaciju sa hidroenergijom širom Balkana, a ima za cilj da pokaže razmere uništavanja reka i ljudskih zajednica na obalama.
Ljubitelje igre ćemo obradovati pričom o nastupu grupe „Una Saga Serbica" 5. maja u Centru „Sava". U plesnom spektaklu pod nazivom „Igra bogova" trupa će još jednom publici pokazati svoje umeće kroz novu formu oživljavanja izvornog balkanskog folklora.
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" gostuje Marija Stojanović, profesorka muzičkog iz Niša. Horovi pod njenim rukovodstvom su na Internacionalnom takmičenju u Grčkoj osvojili prvo mesto. Našu kulturu su svetu približili izvodeći srpsku duhovnu i tradicionalnu muziku.
U delu emisije naslovljenom kao „Top potop", poznati sastavljaju svoje liste na razne teme koje biraju sami. Glumac „Ateljea 212" Branislav Zeremski je napravio listu pojmova, događaja i ličnosti koji su obeležili istoriju. Pripremila Ljiljana Obradović.
U autorskoj rubrici „Kvaka 202" Dragutin Rokvić će na duhovit način komentarisati turbofolk kod suseda, najveću žrtvu u odbrani radničkih prava i uklanjanje galija iz reke Vardar.
Tema rubrike „Moda 202" koju priprema Olivera Perić biće humor. 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво