Ustanak

Buđenje uz vedru muziku i korisne informacije za lakši korak u novi dan.

Buđenje je lakše ako na radiju čujete neku važnu informaciju a uz nju i pesmu koja vas motiviše da ustanete bez napora. Vedra ekipa je tu, sunce je već izašlo, pekari su ispekli hleb i pecivo, vozači GSP-a su već na svojim linijama, samo se na vas čeka da ustanete. Dobro vam jutro.

Crtica 202 ovoga jutra komentariše stvarnost kojoj se danas vraćamo posle prvomajskih praznika i lenčarenja.

Blok sportskih vesti pripremiće Vanja Savić.

Minival ili - grafiti donose vaše vedre misli, ali i aforizme poznatih autora kojima ćemo vam bar na trenutak ulepšati jutra. Priredio Darko Kocjan, autor „Oblaka u bermudama".

U rubrici Kvaka 202, Dragutin Rokvić komentarisaće našu stvarnost iz svog satiričnog ugla. Ovoga puta u fokusu ovog našeg satiričara je proslava Prvog maja i Đurđevdana u Srbiji.

Tu su i aktuelne vesti iz zemlje i sveta, ili STOP TELEKS 202, zatim Servis 202 kao i domaća štampa koju ćemo prelistati i odabrati jedan zanimljiv tekst.
Naš slušalac, Vukašin iz Jagodine pisao nam je u mejlu: „Prošle nedelje u Jagodini je obavljeno zaprašivanje komaraca. Mnogi od nas su kašljali, kijali, a neki su čak imali osećaj gušenja. Kakvim se to preparatima zaprašuju komarci i da li su takva sredstva opasna po ljude?" Odgovor ćete čuti od Slađane Savić u rubrici „Slušaoci reporteri".

Nemanja Majdov, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u džudou 2017. godine u Budimpešti u kategoriji od 90 kilograma, prošlog vikenda dodao je svojoj kolekciji medalja i srebrno odličje sa Evropskog šampionata održanog u Tel Avivu. Sa džudistom koji je u ovom sportu posle 37 godina Srbiji doneo prvu svetsku zlatnu medalju, za rubriku „Mnogo smo najjači" razgovarao je Dejan Bulajić.

Kakva je jutros atmosfera na ulicama glavnog grada istražiće Glasnik 202, Milica Đilas. Ona će se javiti iz centra grada, proverivši da li sve službe funkcionišu normalno posle prvomajskih praznika.

Za sam kraj emisije spremili smo Vic na blic.

Ako želite nešto važno da nam saopštite za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke.

Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202) i javite nešto važno, nešto od čega će korist imati svi koji nas osluškuju.

Urednik i voditelj: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво