Svaštara

Da li su štedni računi za decu opet u modi?

Štednja za decu bila je pre nekoliko decenija veoma popularna na ovim prostorima. Ona je značila da se o mladima brinemo još od pre njihovog punoletstva, otvarajući im štedne knjižice. Kako danas stoje stvari sa štednjom za decu? Ko i na koji način može da otvori takav račun? Ovim pitanjima bavimo se danas u rubrici 202 povoda, koju je pripremio kolega Slobodan Igrutinović.

Opština Bečej poziva na drugu manifestaciju pod nazivom „Bečej noću”, koja se održava 16. juna na bečejskom Trgu oslobođenja.

Počinje sezona piknika i roštiljanja u prirodi a Ada je jedno od omiljenih mesta. Danas vam pričamo o čemu treba voditi računa prilikom ovih oblika zabave na Adi. Mesto za piknik na Adi opremljeno je zidanim roštiljima, klupama i stolovima, a nalazi se u blizini jednog od javnih kupatila, nadomak igrališta za košarku i tenis. Ujedno, ovo je jedini prostor na Adi, namenjen paljenju vatre i pečenju mesa. Kako da nam bude lepo a da uz to vodimo računa o bezbednosti priča nam koleginica Vanja Savić.

Da li konzumirate alkalnu vodu? Moderna ishrana se uglavnom sastoji od prerađene hrane, uključujući namirnice kao što su so, šećer, kofein i alkohol, koje su previše kisele za naše telo. Znaci preterane kiselosti u organizmu su umor, bolovi u glavi ili stomaku i oslabljen imuni sistem. Alkalna voda pomaže da se kiselost organizma dovede u normalu. O značaju alkalne vode, u rubrici „Da si živ i zdrav" priča koleginica Dejana Jočović.

U petak, u Srbiji koncerte imaju gosti iz Hrvatske - Toni Cetinski, TBF i Jonatan. Gde oni nastupaju i koji drugi izvođači izlaze na binu 27. aprila - saznaćete u rubrici „Pazi, svira se" Vladimira Todorovića.

Odbojkaška reprezentacija Srbije kreće u novi pripremni ciklus uoči „Lige Nacija". Na okupu su uglavnom igrači iz domaćih klubova, ali će im se uskoro pridružiti i standardni reprezentativci, koji još uvek imaju obaveze u svojim klubovima. Među njima će biti i Aleksandar Atanasijević, koji ima sjajnu sezonu u Peruđi. Sa njim je za rubriku „Mnogo smo najjači" razgovarao kolega Dejan Bulajić.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво