Širom zatvorenih očiju - Liga 202

U noćnom programu, a u okviru Lige 202, u pauzi između dve sezone, pričaćemo o interesantnim knjigama vezanim za muziku, a objavljenim kod nas.

Legendarni muzičar i tekstopisac Nil Jang (Neil Young) ovim iskrenim i duhovitim memoarima vodi nas na gitarsko, hipnotičko putovanje kroz svoju karijeru koja traje više od 40 godina. „Teško izvojevan mir" sumira uspone i padove ovog jedinstvenog umetnika. Naročitu vrednost ovoj knjizi daje to što nije jedna od onih autobiografija rok zvezda na koje smo navikli.

Budući da ju je pisao Jang lično ona je u stvari zbornik refleksija o ljubavi, muzici, drogama, porodici, a uz sve to dočarava i uzbudljive trenutke njegovog života: detinjstvo u Kanadi, učešće u rok bumu šezdesetih kao član bendova Buffalo Springfield i Crosby, Stills, Nash & Young i Crazy Horse, politički i ekološki aktivizam, kao i mnogobrojne lične izazove...

Svoju životnu priču Jang nam ne pripoveda hronološki. Kroz opušteno ćaskanje s čitaocem, on pravi skokove: od vožnje u već legendarnom „Mortu", preko projekta „PureTone", do idiličnih trenutaka s porodicom na ranču „Broken Arrow". Intimni ton ove knjige stvara utisak koji
najbolje opisuje The Houston Chronicle: „Ovo je priča koju vam pripoveda dobar prijatelj u mračnom baru, uz pivo, tekilu i vrhunsku muziku iz džuboksa." 

Gosti: Aleksandar Šurbatović i Aleksandar Saša Ilić
Autor i voditelj je Nenad Kuzmić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво