Svaštara

Novinarka RTS-a Ana Stamenković, dobitnica Nagrade Grada Beograda u „202 povoda”

Ana Stamenković, novinarka Informativnog programa RTS-a, dobitnica je Nagrade grada Beograda za novinarstvo za 2017. godinu. U obrazloženju stoji da se nagrada dodeljuje za deceniju dugu kampanju i izveštavanje o transplantaciji i zaveštanju organa. Kako je bilo zagovarati transplantaciju nekad, a kako danas - saznaćete odmah posle podnevnih vesti.

Izložba „Istorija policije u Srbiji” je prva postavka ovog tipa. Postavljena je u galeriji na Andrićevom vencu, i prikazuje razvoj policije u Srbiji, od vremena Prvog srpskog ustanka 1811, kada je prvi put ustanovljeno „Ministarstvo unutrašnjih dela”. U ulozi posetioca, naš reporter Branislav Trajković javiće se u popodnevnom delu emisije.

Jedva ste dočekali proleće i toplije vreme, žalili se na zimu i tmurne dane. Sa dolaskom proleća ste očekivali bolje raspoloženje i ogromnu energiju, isplanirali brojne aktivnosti, a stalno ste pospani i malaksali. Neretko, ljudi osećaju vrtoglavicu, pa čak i bolove u mišićima. Ne brinite, to je normalna pojava i problem velikog broja ljudi. Naučnici tvrde da od tih simptoma pati svaki deseti stanovnik u svetu. Srećom ovo stanje ne traje dugo i postoje rešenja da vam bude bolje. U rubrici  „Da si živ i zdrav” čućete neke od razloga zašto nam se to dešava i kako možemo sebi da pomognemo. Pripremila Vesna Parezanović Aleksić.

Hokejaška reprezentacija Srbije nalazi se u Holandiji na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupe, a jedan od reprezentativaca je i Stefan Ilić. Deseti put u dresu reprezentacije, član italijanskog Milana za rubriku „Mnogo smo najjači” otkriva detalje iz svoje karijere. Prilog pripremila Vanja Savić.

Mediji se polako okreću predstojećem svetskom fudbalskom prvenstvu, pa tako i kolega Dragutin Rokvić današnju „Kvaku” posvećuje ovoj temi.

Voditelj: Dušica Mijatović

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи