Ars, Artifex

„Antička Grčka u Muzeju Jugoslavije”, najava majskih koncerata i filmskih premijera u novoj dvorani Doma sindikata, Međunarodni bijenale umetnosti u Gornjem Milanovcu

U petak će koncertom Simfonijskog orkestra RTS-a i svetski poznatog pijaniste Frančeska Tristana svečano biti otvorena nova dvorana Doma sindikata. Sa novim nazivom Kombank dvorana i u novom ruhu u toku maja ugostiće: Ramba Amadeusa, Oliveru Katarinu, Nikolu Đurička, a prva filmska premijera biće 2. maja i to filma „Izvan granica realnosti” sa Antoniom Banderasom i Milošem Bikovićem. Novu dvoranu su danas obišli novinari i izveštaj donosi Jelena Knežević.
U okviru manifestacije „Grčki dani u Beogradu” do 29. aprila otvorena je mini-izložba „Antička Grčka u Muzeju Jugoslavije”, u objektu Stari muzej. Izloženi su predmeti iz arheološke zbirke Muzeja Jugoslavije, koji vode poreklo iz Grčke ili su pokloni Josipu Brozu Titu od grčkih državnika i diplomata. O izložbi Dejana Jočović.
Gornji Milanovac je skoro pune tri decenije domaćin svetske smotre umetnosti minijature. 14. Međunarodni bijenale umetnosti malog formati okupio je umetnike iz 27 zemalja. Reportažu sa izložbe pripremila je Svetlana Mladenović. 

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи