Povišen ton

Zašto je aplikacija za zakazivanje i plaćanje vožnje trn u oku taksista, i rade li legalno?

Nakon nedavnog incidenta u kom su nepoznati taksisti napali vozača Car:go firme, a epiloga još nema, ostaju otvorena pitanja zakonitosti i pravila po kojima jedni i drugi funkcionišu. Taksisti najavljuju (i održavaju) proteste jer smatraju da su aplikacije za dogovaranja i plaćanje prevoza poput Car:Go nelojalna konkurencija, da je njihov rad tretiran i drugim zakonom (kao vanlinijski limo-prevoz, što spada u oblast Zakona o turizmu), nasuprot, kako tvrde, mnogo rigoroznijem i „skupljem” Zakonu o drumskom prevozu putnika kojim je regulisan rad taksista. Obe strane imaju svoje argumente i obrazloženja svog funkcionisanja a gde su u toj priči korisnici i ko ih štiti od loših ili preskupih vožnji razgovarali smo sa Sašom Kneževićem, zamenikom predsednika Ugovorne privredne taksi komore Srbije i Vukom Guberinićem, osnivačem i direktorom Car:go kompanije a čućete i saopštenje iz Sektora turističke inspekcije.

Diskoteka kod Laze Šećera bila je prva na Balkanu, a u Beograd je donela novi duh noćnog života i pre čuvenog njujorškog „Studija 54". Otvorena je 1967. godine a priču o njoj slušaćete u rubrici „Datum, vreme, mesto".

U drugom satu emisije pričaćemo i o predstojećem Noćnom bazaru u Novom Sadu na kome će svoju kreativnost i veštine sa posetiocima podeliti umetnici, kuvari i proizvođači rukotvorina.

Voditelj: Kruna Pintarić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво