Ustanak

Nedelja je dan za odmor!

Dobro jutro! Danas niko ne trči po beogradskim ulicama, ali vi lepo vreme iskoristite za rekreaciju ili odmor u prirodi! Kakvo nas tačno vreme očekuje danas, saznaćemo iz Hidrometeorološkog zavoda.

Pripremamo prognozu vremena i bioprognozu kao i izveštaj o stanju na putevima.

Kao i uvek, pred vama su i nove informacije iz sveta sporta koje priprema mr Biljana Šujdović.

Rano izjutra listamo dnevnu štampu i izdvajamo zanimljive naslove i članke. Uz nove vesti i servisne informacije, stiže i obaveštavanje o aktuelnom kursu dinara.

Čućete i novo izdanje rubrike Darka Kocjana „Dobro jutro", kao i Vic na blic.

U jutru ćete da upoznate ženu koja se bavi lepim rečima i koja je na književnoj sceni debitovala zbirkom pesama - Ljupku Vujičić.

Proleće je pravo vreme da osmislite i posadite svoju lekovitu baštu, jer mnoge korisne biljke uspevaju i u saksijama. Uz malo truda i pažnje, do jeseni ćete imati pravu malu biljnu apoteku. Milena Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav" preporučuje najkorisnije biljke i savetuje kako da ih negujete.

Da nema poroka, ne bi bilo ni vrlina. Sudeći po tome, mi smo narod bogat vrlinama, a poroci nas prate od prvih dana života. Krštavamo se uz alkohol, deda nam prstić umače u šljivovicu, okruženi smo duvanskim dimom... Da ne pominjemo to što nas od malih nogu vode na mitinge. Kad dođe Uskrs, pokažemo koliko uspevamo da se uzdržavamo od poroka, što odmah obeležimo stotinama fotografija na Instagramu, poroku današnjice. Postoji li neko ko se istinski uzdržava, pita se Miodrag Stošić u svojoj autorskoj radio kolumni „Veliki bljak".

Koliko dajete sebe drugima? Da li je to nešto što nas čini boljim ljudima ili možda polako gubimo sebe? Osnivač sociologije Ogist Kont definisao je altruizam kao ljubav i brigu o drugima, dok je brigu isključivo o sebi smatrao sebičnošću. Kako naše društvo danas kanališe odnos ka sebi i drugima, u rubrici „Moda 202" Olivere Perić.

Ako želite nešto važno da nam saopštite, pozovite nas na broj 011-3249-202, ili 064-0-202-200 na koji možete pisati po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com a možete nas kontaktirati i putem društvenih mreža - Tviter (@beograd202, ili @ustanak202) i Fejsbuk (Radio Beograd 202).

Voditelj: Vladimir Todorović
Urednik: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво