Povišen ton

Psi lutalice – problemi, izazovi i rešenja

Na ime odštete zbog ujeda pasa lutalica gradovi i opštine u Srbiji su za šest godina isplatili 25 miliona evra a 77500 građana su bili žrtve napada. 

Podaci ORCA i NALED-a pokazuju i da je broj povreda od ujeda pasa u periodu 2010-2015. povećan za 50 procenata, a u istom periodu broj uhvaćenih pasa porastao je 75 odsto, povećan je broj azila a mesto u prihvatilištu našlo je gotovo 172.000 životinja. Sve ovo ukazuje na to da kontrola njihove populacije nije dala rezultate. Kakve nove mere na nacionalnom i lokalnom nivou predlažu nadležni i šta očekuju od njih i da li ima i onih koji se zalažu za drugačija rešenja u Povišenom tonu razgovaramo sa Tisom Čaušević iz NALED-a i Natašom Vukmirović, predsednicom Upravnog odbora Udruženja Link Plus, a čućemo i šta je o ovom problemu na okruglom stolu “Rešavanje problema ujeda napuštenih pasa na lokalu” rekao Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

O Sajmu ribolova i opreme za boravak u prirodi koji će na Novosadskom sajmu biti održan od 19. do 22. aprila pričamo u drugom satu emisije. Rubriku  „Datum, vreme, mesto" posvećujemo gradu Kraljevu i danu kada je ovaj grad dobio današnje ime, 19. aprila 1882. godine.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво