Vizija

Kulturne manifestacije i prostori u Nišu

U Nišu je u toku „Kulturno proleće all'italiana” koji organizuje Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa udruženjem Mladi ambasadori i Univerzitetskom bibliotekom Nikola Tesla iz Niša.

Ova manifestacija odigrava se kroz četiri događaja. I to u vidu izložbe „Živeo Kavandoli" koja predstavlja omaž velikom strip autoru Osvaldu Kavandoliju (1920 - 2007), italijanskom animatoru, reditelju i karikaturisti, poznatom pre svega po tome što je stvorio i animirao lik iz crtane serija La Linea. Zatim, biće održano predavanje direktora Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu Davidea Skalmanija na temu povezivanja kulture kroz jezik i komunikaciju; ciklus savremenog italijanskog filma, koji će publika moći da prati u Domu vojske. I koncert Matije Zanate, italijanskog profesionalnog pevača i umetnika čiji repertoar obuhvata italijansku tradicionalnu, pop/rok i kantautorsku muziku.

Još jedan bitan kulturni događaj za Niš: nakon skoro pola veka obnovljen je Paviljon u niškoj Tvrđavi čime je grad dobio moderan izložbeni prostor za kvalitetnu prezentaciju umetničkih dela. Paviljon je renoviran prvi put nakon 1971. godine. Urađena je adaptacija rasvete čime se dobija prostor za kvalitetnu i adekvatnu prezentaciju umetičkih dela, kako slika, tako i grafika, skulptura, kao i savremenih medija. O tome saznajemo od Lane Nikolić.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара