Svaštara

Trener vaterpolistkinja Crvene zvezde Dragana Ivković, kapiten ekipe Ivana Ćorović i igračica Teodora Rudić u „202 povoda“

Jedini predstavnik Srbije u završnici vaterpolo Triglav lige bile su vaterpolistkinje Crvene zvezde. Finalna utakmica je odigrana u Dubrovniku, a pobedila je zagrebačka Mladost. Beograđanke su u poslednjim trenucima utakmice izgubile prvo finale za žene. Ovo je samo uvod u priču o ženskom vaterpolu, jer sledi odbrana titule u domaćem šampionatu. Sa gošćama od podneva razgovara Vanja Savić.
Branislav Trajković će se javiti sa tradicionalne prolećne izložbe „Sunce i cveće" u beogradskom parku „Manjež". Manifestacija već godinama okuplja najveće proizvođače i uvoznike sadnica lišćara, četinara, ukrasnog šiblja, semenske robe, zaštitnih sredstava i prateće opreme za održavanje vrtova. Posetioci mogu da kupe najkvalitetnije cveće i grnčariju za uređenje terasa i dvorišta.
Iz Požarevaca stiže najava za „Međunarodno takmičenje duvača" koje organizuje Muzička škola „Stevan Mokranjac". Učenici muzičkih škola iz Srbije i okruženja će se takmičiti u kategorijama flauta, klarinet, saksofon, oboa i fagot. Biće održano i takmičenje kamernih sastava, a na programu su dva koncerta.
Predstavićemo vam i jednu od dobitnica Nagrade grada Beograda, za 2017. godinu - Ivanu Jovčić, direktorku Centra za unapređenje životne sredine. Nagradu je dobila za uspešno realizovan VIII Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest".
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" gostuje Nada Pavlović, živa legenda džeza i evergrina. „Bela žena, crnog glasa " je nastupala sa velikanima kao što su Djuk Elington i Čik Korija. Bila je članica planetarno popularne trupe „Džozefina Bejker". Liz Mičel iz grupe Boni M ju je zvala da bude njihova pevačica, a komplimente je dobila i od legendarne Arete Frenklin. Zabeležila Olivera Perić.
U delu emisije pod nazivom „Top potop" poznati sastavljaju svoje liste na razne teme koje biraju sami. Filmski i TV reditelj Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa u RTS-u, predstavlja listu najboljih koncerata na „Egzit" festivalu. Pripremila Ljiljana Obradović.
Da li je kašnjenje znak nepoštovanja, uobraženosti, pokazivanja moći ili nesvesno ponašanje, čućete u rubrici „Moda 202" Olivere Perić. 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи